Riik suurendas mullu abi ettevõtjatele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus sai neljapäevasel istungil ülevaate mullu Eestis antud riigiabist, ettevõtjaid toetati riigi vahenditest kokku 75,1 miljoni euroga. Seda oli 3,4 miljonit eurot enam kui aasta varem. 

Riigiabi kogumahu kasvu tingis teatud majandussektoritele antud riigiabi kasv 17,1 protsendi võrra, teatas rahandusministeerium.

Kokku anti sektoraalset riigiabi mullu 38,3 miljonit eurot, mis on 5,6 miljonit eurot rohkem kui mullu. Suurim kasv oli põllumajandussektoris, kus toetus kasvas 5,8 miljonit eurot ehk 21,6 protsenti. Vähenes abi telekommunikatsiooni sektorile, kuna möödunud aastal seal sektoraalset riigiabi ei antud võrreldes 2012. aastal antud 573 000 euroga.

Toetuste vormis anti riigiabi 36,4 miljonit eurot. Maksusoodustusena läks 26,6 miljonit eurot erimärgistatud diislikütuse aktsiisisoodustuseks põllumajanduses.

Euroopa Komisjonile esitas Eesti möödunud aastal 11 riigiabi teatist, millest kolm võeti tagasi. Menetlusse jäänud teatistest tegi komisjon positiivsed otsused nelja olemasoleva abikava pikendamise või muutmise ning kolme uue abikava kohta.

Vähese tähtsusega abi hulgas andsid Keskkonnainvesteeringute keskus ja Mäetaguse vald kokku 444 900 eurot kahe katlamaja rekonstrueerimiseks taastuvenergiale üleviimiseks.

Abi suurim andja oli erimärgistatud diislikütuse aktsiisisoodustuse tõttu maksu- ja tolliamet. Teised suuremad riigiabi andjad olid Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles