Click & Grow alustab linnafarmide rajamist Araabia riikides

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Click & Grow tegevjuht Mattias Lepp (vasakul) Dubais kohtumas šeik Abdul Aziz Al Nuaimiga.
Click & Grow tegevjuht Mattias Lepp (vasakul) Dubais kohtumas šeik Abdul Aziz Al Nuaimiga. Foto: Click & Grow

Eesti ettevõte Click & Grow alustab koostöös Araabia ettevõttega K2O taimede kasvatamiseks mõeldud linnafarmi rajamist Dubaisse ning seejärel ka teistesse linnadesse erinevates Araabia maades.

Esimeses farmis hakatakse kõigepealt kasvatama Dubai elanikele erinevaid salateid ning seejärel ka kurke, tomateid ja suvikõrvitsaid, teatas ettevõte.

«Meie väikestest hobipottidest on välja arenenud tehnoloogia, mis suudab tulevikus varustada toiduga terveid linnu ning teha seda kordades odavamalt kui meie konkurendid,» ütles ettevõtte juht Mattias Lepp.

Lepa sõnul kombineerib Click & Grow ainulaadsel moel tarka mulda, sensoreid ja tarkvara, mille abil võtab taimede kasvatamine võrreldes tavapõllumajandusega 96 protsenti vähem vett.

«Arvestades järjest kasvava inimkonna üha suurenevat nälga, peab toidukasvatamine muutuma targemaks ja rohelisemaks. Nutikate toidufarmide loomine linnades on Click & Grow jaoks võimalus turge vallutada kogu maailmas,» ütles Lepp.

Lepa sõnul peab Click & Grow läbirääkimisi ka Araabia Ühendemiraatide energiasõltumatu linna Masdar City rohealade loomiseks ning paljude teiste roheliste projektide rajamiseks piirkonnas.

Click & Grow on Eesti ettevõte, mis alustas niinimetatud tarkade lillepottide tootmist aastal 2011. Ettevõtte käive on 1.4 miljonit eurot; tänu uutele lepingutele plaanitakse 2015. aastal kiirelt kasvada ja jõuda käibes 10 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles