Lauri: Euroopa kasvu võti on erasektor

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Liis Treimann

Tänasel ELi rahandusministrite kohtumisel Brüsselis rääkisid ministrid majanduskasvu taastamisest ning investeerimisvõimalustest. Arutelu all oli Euroopa Komisjoni plaan, millega peaksid järgmise kolme aasta jooksul avaliku ja erasektori investeeringud  täienema  umbes 315 miljardi euroga.

«Euroopa majandus vajab kahtlemata kasvutõuget ning komisjoni investeerimiskava on samm õiges suunas. Majanduskasv saab aga tulla ikka erasektorist, avaliku sektori ülesanne on eelkõige erasektorit toetada,» kommenteeris rahandusminister Maris Lauri. «Ei tasu unustada ka seda, et suur hulk Euroopa riike peab tegelema eelarveprobleemidega. Garantiid ja teatud Euroopa-poolne finantseerimine aitavad alandada riske, mis erainvesteeringute tegemist takistavad. On oluline, et need investeeringud tehtaks valdkondades, mis majanduskasvu soodustavad, ka olulised riigiülesed investeeringud võiksid saada väärilist tähelepanu. Investeerimisprojektid valitakse välja lähtuvalt ärilisest edukusest.»

Euroopa investeeringute kava sisaldab kolme osa: investeerimiseks vajaliku kapitaliressursi kättesaadavust, ressursi suunamist reaalmajandusse ning investeerimiskeskkonna parandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles