Linnapea vabastab Pariisi diiselautodest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipptund Pariisis.
Tipptund Pariisis. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Kui Pariisi esimene naislinnapea oma tahtmise saab, on Prantsusmaa pealinn 2020. aastaks diiselkütust tarbivatest sõidukitest puhas.

Eilses intervjuus ajalehele Journal du Dimanche ütles vasakpoolsete vaadetega ja Hispaanias sündinud Anne Hidalgo ühtlasi, et Pariisi kesklinnast tuleb sisuliselt jalakäijate tsoon, vahendab Financial Times.

«Peale jalgrataste, busside ja taksode lubatakse sinna [edaspidi] vaid elanike autod, kauba kohaletoimetajad ning alarmsõidukid,» ütles Hidalgo tähtaegu täpsustamata.

Pariis on püstihädas saastatud õhuga, mille koostis ületas märtsis kahekordselt ohutuks peetava taseme. Linnavalitsus ehmatas avastuse peale väga, piiras otsekohe liiklust ning lubas inimesed tasuta metroosse.

Siis – samuti märtsis – sai linnapeaks Hidalgo, kes otsustas minna meetmetega tunduvalt kaugemale.

Juba aasta alguses oli Hidalgo äratanud tähelepanu plaaniga muuta jalakäijate tänavaks kuulus Avenue Foch. Eriti vastukarva oli kava avenüü ääres elavatele miljardäridele, kellest paljud on pärit Venemaalt ja Pärsia lahe riikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles