Kehra paberitootja Horizon investeerib viie aastaga veel kuni 80 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kehra paberitootja Horizon Tselluloosi ja Paberi AS tahab tootmismahtu tõsta ja plaanib selleks viie aasta jooksul hankida uue paberimasina. Investeeringu kogumaksumus on 60-80 miljonit eurot.

«Tehase toodang on praegu 70 000 tonni aastas ja seniseid investeeringuid oleme teinud mõttega, et saaksime tootmismahu tõsta 110 000 tonnini,» ütles Horizon Tselluloosi ja Paberi AS nõukogu liige Urmas Reimand BNSile. «Tselluloosi osas oleme investeeringud vajalikus ulatuses juba teinud, järgmine suurem samm on investeerimine uude paberimasinasse, seejärel saaksime ka paberipoole 110 000 tonnini viia.»

Reimandi sõnul nõuab uus paberimasin ka uut hoonet. «Hooneid tuleb ilmselt juurde ehitada, see plaan meil on,» ütles ta. «Tegu on pika masinaga ja see vajab pikemat hoonet.»

«Investeering on suur, aga usun, et see võiks aset leida järgmise viie aasta perspektiivis,» ütles Reimand. Ta lisas, et projekti koguinvesteering jääb vahemikku 60-80 miljonit eurot.

Alates 1995. aastast on Kehras asuv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS investeerinud ligi 100 miljonit eurot tootmise ajakohastamisse ja paberivabriku infrastruktuuri, nii nagu ka ökoloogilise jalajälje vähendamisse. Ettevõte avas täna uue lubjapõletusahju ning laastuliini, mille abil suureneb  tootmise efektiivsus ning väheneb keskkonnamõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles