EOK president Neinar Seli mõisteti kohtus süüdi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus mõistis Tallinna Sadama nõukogu eksjuhi ja Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli süüdi toimingupiirangu rikkumise katses.

Selile määrati rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses ehk 17 000 eurot. Sellele lisanduva menetluskulud 532,5 eurot.

Oktoobris alanud protsessil Seli end toimingupiirangu rikkumises süüdi ei tunnistanud ning märkis, et süüdistus on talle arusaamatu. Pärast kohtusalist lahkumist lausus Seli, et tema endal süüd ei näe ning ta kavatseb otsuse edasi kaevata.

«Kasusaajat ei ole ja raha ka ei tulnud. Minu jaoks on see suur üllatus ja eks me kaebame edasi. Ma ei ole kuskilt midagi varastanud ja tunnen, et see mida olen teinud Eesti spordi jaoks on mulle olnud auasjaks. Arvan, et Eesti sport väärib paremat kohtlemist suurema toetuse näol, kui tänases kaolitsioonilepingus on kirjas. Usun, et järgnevates astmetes ei pruugi (otsus) olla sama. Kui on, siis mina ei hoia oma ühiskondlikust ametist kinni. Olen siiani aus olnud ja lähen siit (kohtusaalist) ausalt välja ka,» sõnas Seli täna.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt hääletas Seli mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud olümpiakomiteele 250 000 euro eraldamise poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles