Enamik augustitormidega seotud riketest on likvideeritud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Tartus
Torm Tartus Foto: Toomas Liivamägi

Eesti Energia Jaotusvõrk on praeguseks likvideerinud enamiku teadaolevatest elektrivõrgu riketest ja kahjustustest, mis olid registreeritud 8. augusti ja 15. augusti äikesetormi järel, teatas ettevõte.


Homme lõpetavad rikkebrigaadid üksikutes madalpinge võrguga seotud majapidamistes Lääne-Virumaal ja Valgamaal voolu taastamise töid.

Praeguseks taastas Eesti Energia 8. augusti tormi järgselt elektrivarustuse täpsustatud andmete järgi ligi 60 000 majapidamises ning 15. augusti tormi järgselt toodi vool tagasi ligi 50 000 kodusse.

Tipphetkedel oli üle Eesti rikkeid likvideerimas ligi 160 Eesti Energia ja partnerite rikkebrigaadi, kes tormidejärgsel perioodil parandasid üle 3000 erineva rikkekoha.

Eesti Energia rikketeadete teenindamiseks oli kaasatud täiendav jõud ning tormide ajal tekkinud elektrikatkestuste tõttu võttis Eesti Energia klienditeeninduskeskus vastu tavapärasest 10 korda rohkem kliendipöördumisi.

Juhul kui mõnel kliendil pole endiselt elektrivarustus taastatud või kui nädalavahetusel oma suvekodudesse suunduvad inimesed avastavad seal voolukatkestuse, palub energiafirma kontrollida, kas kliendi tarbimiskoha peakaitsmed on korras ja sisse lülitatud. Riketest saab teatada rikkenumbrile 1343.

Juhul kui mõnede rikete likvideerimine ületas kehtestatud piirmäära ehk kolme päeva pärast erakorralise sündmuse lõppemist, vähendab Eesti Energia automaatselt kliendi järgmise kuu arvel võrguteenuse tasu. Selleks ei pea kliendid eraldi Eesti Energiasse pöörduma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles