Ventilatsioonitootja ETS Nord Soome tehas esitas pankrotiavalduse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETS Nordi ehitatud ventilatsioonisüsteem Tallinnas õppeköögis.
ETS Nordi ehitatud ventilatsioonisüsteem Tallinnas õppeköögis. Foto: ETS Nord

Eesti-Soome ventilatsioonitootja ETS Nord mullu Soomes ostetud tootmisettevõte Aillos esitas pankrotiavalduse, põhjendades majandusraskusi ülepakkumisega turul ja Vene rubla kehva kursiga.

ETS Nord ostis enamusosaluse Soomes Kontiolahtis asuvas ettevõttes Aillos OY mullu detsembris Kennemer Groupilt. Ostu ajal oli Ailloses 36 töötajat, nüüd 20.

ETS Nordi juhatuse esimees Urmas Hiie ütles Soome rahvusringhäälingule Yle, et pankroti põhjus on lisaks ületoodangule sektoris ka rubla madal kurss. Hiie tõdes, et aastaga Ailloses läbi viidud saneerimine siiski ettevõtet ei päästnud.

ETS Nordi Soome kodulehel oleva teate kohaselt ei õnnestunud ettevõtet raskest võlakoormast päästa, sestap otsustati pankroti kasuks.

Üks ETS Nordi omanikke ja juhatuse liikmeid Markku Mattila märgib teates, et ETS Nord on olukorraks valmistunud, lisanud Tallinna tehases tootmist ning veendunud teiste allhankijate töös juhuks kui peaks tellimusi lisanduma.

«Olukord on kindlasti kahetsusväärne, aga klientide vaatenurgast ETS Nordi konkurentsivõime paraneb ja tarned selginevad. Kavatsema ka edaspidi kontsentreerida tootmist ja jätkata investeeringutega arendamaks oma operatsioone veel efektiivsemaiks,» teatas Mattila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles