Üheksa britti pettis mobiilifirmadelt välja miljoneid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid.
Mobiiltelefonid. Foto: Peeter Langovits

Suurbritannias arreteeriti eile kaheksa meest ja üks naine, kes olid tasulistele numbritele helistamisega mobiilifirmadelt miljoneid naelu välja petnud.

Petuskeem oli BBC andmetel järgmine: jõuk seadis piiri taga üles tasulised telefoninumbrid ja kasutas erinevaid SIM-kaarte nendele helistamiseks, jättes arved operaatorite kanda.

Telefonifirma O2 otsustas asjasse politsei kaasata pärast seda, kui oli ühes kuus 1,2 miljonit naela (pea 29 miljonit krooni) kahju saanud.

Vahistamisel sai politsei kätte 15 000 naela (286 000 krooni) väärtuses mobiile ja iPhone`e, mida polnud veel karbistki välja võetud, sadu SIM-kaarte, süle- ja lauaarvuteid, sularaha ning võltsitud dokumente.

Politsei kahtlustab, et jõuk ostis telefonid võltsitud dokumentide alusel ja kasutas neid siis tasulistele numbritele helistamiseks. Osade numbrite puhul oli minutihinnaks koguni 10 naela ehk 190 krooni.

Lisaks teenis jõuk raha telefonide müügiga ning politsei andmetel on osa mobiilidest jõudnud mujale Euroopasse, Lähis-Idasse ja Vietnamisse.

Politsei märkis veel, et jõugu liikmed elasid pealtnäha tagasihoidlikult munitsipaalmajades, kuid osal neist olid väga kallid autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles