Venelasi võlub mõnus elu Bulgaarias

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. Bulgaaria
Suure üllatajana pulmareiside sihtkohtade esikümnesse jõudnud Bulgaaria võlub turiste rikka ajaloo ja kultuuriga, kuid pakub samas ka võimalusi rannas lõõgastuda.
5. Bulgaaria Suure üllatajana pulmareiside sihtkohtade esikümnesse jõudnud Bulgaaria võlub turiste rikka ajaloo ja kultuuriga, kuid pakub samas ka võimalusi rannas lõõgastuda. Foto: SCANPIX

Moskva keskklass on leidnud pelgupaiga suurlinna stressi eest – üha populaarsemaks muutub teise kodu soetamine Bulgaarias.

«See on koht, kus venelased tunnevad end nagu kodus,» ütles Financial Timesile Moskva ülikooli ajakirjandustudeng Jelena Ahmedanova, kes Nessebaris vanemate pool eksamiteks valmistus. «Keel on sarnane ja kultuur tundub sarnane.»

Hinnanguliselt omab Bulgaarias kinnisvara 400 000 venelast ning üha rohkem on neid, kes elavad seal aastaringselt. Kohalike kinnisvaramaaklerite sõnutsi aitab trendile kaasa võimalus kerge vaevaga pikaajalisi elamislube hankida.

«Vene ehitusfirmad, reisibürood ja supermarketid on siia oma turunišid uuristanud,» ütles Bulgarian Propertiesi tegevjuht Mihail Chobanov. «Mõned isegi juhivad Bulgaariast firmasid Moskvas ... Iga paari nädala tagant käivad nad korraks seal kohapeal.»

Boonusena on Bulgaaria elamisloaga lihtsam Euroopa Liidus ringi rännata.

Fitnessitreener Leonid Kozlov kolis kaks aastat tagasi Moskvast ära Pomoriesse. Tänu Musta mere äärde kortereid soetavate venelaste juurdevoolule on Pomorie ametlik elanikkond poole võrra paisunud.

«Siin on elu rahulikum,» ütles Kozlov kohvikus, kus kõlas peamiselt vene keel. «Aastaringselt on mul tööd, naisel on tööd turismihooajal ja tütar käib siin Vene koolis. Me plaanimegi siia elama jääda ning suvekodude äri püsti panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles