Krõõt Kilvet: Tallinnast võib finantskeskus saada kõige varem viie kuni 10 aasta pärast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FinanceEstonia tegevjuht Krõõt Kilvet.
FinanceEstonia tegevjuht Krõõt Kilvet. Foto: SCANPIX

Ehkki Eesti finantssektor on peaaegu välja surnud, on klasterorganisatsiooni FinanceEstonia utoopilisena tunduvaks eesmärgiks muuta Tallinn rahvusvaheliseks finantskeskuseks. FinanceEstonia tegevjuht Krõõt Kilvet usub, et see on võimalik, kui me leiame valdkonnad, kus suudame toimetada teistest paremini. Näiteks e-residentsus võiks võimaldada meil edu saavutada nn lepingumahukates valdkondades.   

FinanceEstonia on finantsringkondade seas hästi tuntud, aga laiem avalikkus teist eriti palju ei tea. Mis asi FinanceEstonia üldse on?

FinanceEstonia on kolm aastat tagasi loodud klasterorganisatsioon ehk avaliku ja erasektori ettevõtete ja organisatsioonide kogum, kelle valdkonnaks ja eesmärgiks on finantsturu arendamine Eestis. Täna on meil 62 partnerit ja liiget, mis on finantsettevõtete ja organisatsioonide seas päris suure kattuvusega. Meie liikmeteks on ka teised organisatsioonid – pangaliit, fondihaldurite liit, teenusmajanduse koda. Need on organisatsioonid, kes on mingis kitsamas valdkonnas, aga osaliselt panustavad ka finantssektorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles