Korterite hinnad on tõusnud 2008. aasta tasemele

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti korterite hinnad on tõusnud esimest korda 2008. aasta ülemaailmse kriisi eelsele tasemele, mil suuremate linnade keskmine tehinguhind oli üle 1100 €/m² kohta.

Pindi Indeks tõusis novembris 5,8 protsendi võrra, andes 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 1124 eurot. Veel oktoobris oli antud suurus korrigeeritud andmetel 1062 €/m², teatas Pindi kinnisvara.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et viimati olid hinnad samal tasemel 2008. aasta suvel, mõned kuud enne lahvatanud finantskriisi. «Ajalooliselt absoluutsest tipust oleme veel viiendiku võrra maas, kuna Eestis algas kinnisvarahindade langus juba 2007. aastal,» lisas Sooman.

Kui tänavu oktoobris tehti antud linnades 1190 korteriomandi tehingut, siis novembris langes aktiivsus 1037 tehingule.

Võrdluseks -  mullu novembris tehti indeksilinnades 1123 korteriomandi tehingut.

Võrreldes hinnatipuga aprillis 2007 on indeks languses 19,5 protsendiga. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 €/m²) on Pindi Indeks 80,1  protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab ligi 800 000 elaniku eluaset läbi kümne aastase ajaloo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles