Apple kustutas julmalt kasutajate muusikat

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädanenud õun (pilt on illustreeriv)
Mädanenud õun (pilt on illustreeriv) Foto: SCANPIX

Apple'i süüdistatakse selles, et aastate eest kustutas ta iPodi kasutajate helivaramust faile, mis olid soetatud väljaspool iTunesi ökosüsteemi. 

Kujutlege sellist pilti: kuskil aastal 2009 olete näiteks Amazonist ostnud mp3 faili Lady Gaga «The Fame Monster», kirjutab portaal Engadget. Pistsite selle oma iTunesi muusikakogusse, võtsite ustava 169GB iPod Classicu, ühendasite arvutiga ja tahtsite muusikakogusid sünkroniseerida. Siis hüppas ekraanile veateade, mis käskis muusikamängija tehaseseaded taastada. Selle varjus kustutati ära kogu muusika, mille kasutaja oli saanud mujalt, kui iTunesist, st Apple'i konkurentide käest. Kasutajale endale seda loomulikult ei öeldud.

Cupertinost sisulist vastust ei kosta. «Pole vaja kasutajatele liiga palju informatsiooni anda… me ei taha neid segadusse ajada,» tunnistas Apple'i turvadirektor Augustin Farrugia.

Asi on kohtus, Apple'it ähvardab vähemalt 350 miljoni dollariline trahv, mis korporatsioonide mõju vähendamise seaduste mõjul võib kolmekordistuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles