Kütusehindu tabas sel nädalal juba teine kärbe

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine.
Tankimine. Foto: SCANPIX

Neste ja Statoil teatasid täna juba teisest kütusehindade kärpest sel nädalal; eeldatavalt liituvad kärpega ka teised kütusemüüjad.

Täna pealelõunal teatas Neste, et kärbib bensiini hinda 1,5 senti liitrilt ja diislikütuse hinda 2 senti liitrilt. Veidi hiljem tegi sarnase avalduse ka Statoil.

«OPECi soov kaitsta oma turuosa vedas eelmisel nädala lõpus toornafta maailmaturuhinnad alla ning tulenevalt sellest on jätkunud ka mootorikütuste maailmaturuhindade langus,» kommenteeris Statoili mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi.

«Alates ajast, mil Eestis hakkas kehtima euro, pole nii madalaid mootorikütuste hindu nagu täna teenindusjaamades veel olnud,» märkis Sassi. «Kuna Eestis on konkurents mootorikütuste jaeturul äärmiselt tihe, jõuavad muudatused maailmaturuhindades ka väga kiirelt tarbijateni.»

Uue hinnakirja järgi maksab 95 bensiin nüüd nii Neste kui Statoili jaamades 1,149 eurot, 98 bensiin 1,189 eurot ja diislikütus 1,179 eurot liiter. Jaamades, kus hind oli juba enne kärbet odavam, see ei muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles