CNN: sõrmejäljed asendavad peatselt PIN-koodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejälg
Sõrmejälg Foto: SCANPIX

Ostude eest tasumisel võib ennast mõne aasta pärast pangakaardi asemel hoopis biomeetriliste andmete põhjal tuvastada, vahendab CNN Money

«Elame ajastul, kus tehnoloogia muutub nii kiiresti, et see on juba hirmutav,» tõdes Free Formers rajaja Gi Fernando, kelle ettevõte abistab ettevõtteid ja töötuid noori infotehnoloogia alaste koolitustega.

Fernando kinnitusel on tehnoloogia, mille abil me oma rahaasju ajame viie aasta pärast tundmatuseni muutunud. Näiteks ennustab ta lõppu PIN-koodidele ja kaardilugejatele. Selle asemel tuvastame ennast sõrmejälgede, silma võrkkesta või kantavate seadmete abil.

«Tulevikus kasutame oluliselt rohkem biomeetrilisi andmeid,» kinnitab ka Ernst & Youngi globaalse panganduse analüütik Steven Lewis. «Sõrmejäljed ja silma võrkkesta skaneerimine asendavad peatselt allkirju.»

Näiteks muutub ostude eest tasumine oluliselt lihtsamaks ning raha või pangakaardi asemel võib maksta hoopis telefoni või randmepaela abil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles