Bigbank kasvatas jõudsalt kasumit

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Saar.
Kaido Saar. Foto: PP

Bigbanki puhaskasum oli kolmandas kvartalis 3,8 miljonit eurot, mis suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,5 miljoni euro võrra ehk 63,5 protsenti.

«Oleme Eesti turule suunanud viimasel ajal palju ressurssi ning tahame Eesti laenuturgu kasvõi veidi paremaks muuta. Laenuintressi alandamiseks on ruumi ja nii laenuvõtja kui -andja peavad tegema kaalutletud otsuseid, milleks tuleb luua tänasest paremad võimalused,» märkis Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar.

Panga laenuportfell kasvas tänavu kolmandas kvartalis 2,2 protsenti, suurenedes 6,4 miljonit eurot, laenuportfelli kasv oli suurim Rootsi filiaalis. Panga bilansimaht oli 30. septembri seisuga 316 miljonit eurot.

Puhaskasum oli kolmandas kvartalis 3,8 miljonit eurot, kui aasta varem oli see 2,3 miljonit. Intressitulud ulatusid kolmandas kvartalis 16 miljoni euroni, suurenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,5 miljoni euro võrra ( kasv 18,5 protsenti). Intressitulude suurenemine tuleneb laenuportfelli kasvust.

«Viimati tegime ettepaneku võtta Eestis kasutusele Euroopas laialt levinud positiivne krediidiregister, mis meie suurematele turuosalistele väga ei meeldinud, kuid inimeste arvates see idee kõige halvem ei olnudki,» rääkis Saar.

BIGBANKi kasum oli 2014. aasta kolmandas kvartalis enne allahindlusi 10,1 miljonit eurot, võrreldes 2013. aasta kolmanda kvartali 7,4 miljoni euroga, on see 35,7 protsenti enam kui mullu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles