Veel kolm aastat pärast surma on Apple’i kohtuasja peatunnistajaks Steve Jobs

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs tutvustas iPod Nanot.
Steve Jobs tutvustas iPod Nanot. Foto: SCANPIX

Isegi kolm aastat pärast oma surma on Apple’i asutaja ja endine juht tunnistajaks mitmetel kohtuasjadel, kirjutab The New York Times.

Detsembris läheb Apple juba kolmandasse kohtulahingusse pärast Jobsi surma, kus ettevõtet süüdistatakse monopolivastase seaduse rikkumises. Nii selle kui ka kahe eelmises protsessis on oluliseks osaks Steve Jobsi e-kirjad. Süüdimõistmise korral on Apple’i kaotus 350 miljonit dollari, mis on väike summa võrreldes 8,5 miljardi dollari suuruse kasumiga, mida tehnoloogiagigant teenis eelmises kvartalis.

Juristid soovitavad tihti ettevõtete juhtidele olla ettevaatlikud selles suhtes, mida nad kirjutavad, sest nende kirjutatu võib saada asitõendiks kohtusaalis. Steve Jobs pole ilmselt taolist memo saanud, kirjutab ajaleht. Tema e-kirjad, kus ta ähvardab konkurente kohtuga ja lubab potentsiaalsetele koostööpartneritele suurt tulu, on saanud varasematel kohtuasjadel oluliseks tunnistusmaterjaliks Apple’i vastu.

Täna algavas kohtuasjas süüdistatavad tarbijad Apple’t selles, et ettevõte sundis iPodi klientidel vanemates versioonides muusikat alla laadima vaid iTunesi kaudu ega lasknud klientidel alla laadida teistest allikatest, kus see võis olla odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles