Arendusnädalavahetuse parim projekt aitab füsioterapeute

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Garage 48 korraldas arendusnädalavahetuse, mille eesmärgiks oli aidata kaasa erivajadustega inimestele suunatud sotsiaalse innovatsiooni loomisele. Paar tundi tagasi valiti lõputseremoonial parimaks projektiks ATAT, mis on aitab füsioterapeutidel leida ravi teostamiseks vastava tehnoloogia ja abivahendid. 

«Täna hommikul mõtlesin, et anname alla. See kõik on olnud nagu ameerika mäed ja ma ei suuda uskuda, et me tõesti seisame siin, olen sõnatu,» võttis ATAT projekti eestvedaja Minna Sild oma emotsioonid kokku. 

Publiku lemmikuks osutus projekt nimega Helpific. «Puutun igapäevaselt kokku erinevate abivajadustega naistega, nii tuligi mõte mõelda välja rakendus, mis viib kokku vabatahtliku abivajajaga. Riik ei suuda rahastada isikliku abistaja teenust piisavas mahus. Ainuke võimalus oligi luua oma kommuun,» selgitas projektijuht Keiu Roosimägi, kelle sõnul on olemas analoogsed internetilehed, kuid need on organisatsioonipõhised. «Polnud sellist vahelüli, mis viiks inimesed omavahel kiirelt kokku.» 

Kümne projekti hulgas oli ka näiteks SmileMeBack, mis aitab arendada autiste. Äpp teeb pildi autisti igapäevasest keskkonnast ja salvestab lähedaste hääli, aidates seeläbi omavahelisi sidemeid tugevdada.

Jüri Bogatkini meeskond oli aga realiseerinud noorhärra kümne aasta taguse idee, ehitades kontrolleri, kuhu külge saab kitarrimängija ühendada  efektipedaalid- ja blokid. «Tahame vabastada kitarristid võimlemisest. Meil on üks suur kontroller, kuhu külge nad saavad ühendada oma väiksed pedaalid ja meie peame neid natuke modifitseerima. Salvestad täpselt endalse soviba asendi ära ja ühe nupuvajutusega saad kõik tagasi nii nagu oli- heli on paigas,» kirjeldas Bogatkin.

Garage48 kaasasutaja ja õhtujuht ütles arendusnädalavahetuse lõputseremoonial, et nii emotsionaalset üritust pole neil olnud neli aastat. «On nii tore näha, et inimesed hoolivad,» rõõmustas Sass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles