Rõivas: mul on Tsahkna ja Partsi väljaütlemiste pärast piinlik

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome peaministrid kokkuleppe sõlmimise järel.
Eesti ja Soome peaministrid kokkuleppe sõlmimise järel. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on Isamaa ja Res Publica Liidu liikmete Margus Tsahkna ja Juhan Partsi kriitika LNG terminali ja Soome suunas kohatu.

Peaminister ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et tal on Partsi ja Tsahkna väljaütlemiste pärast piinlik. «Juhin tähelepanu, et juhtiv riigikogu liige, kes on olnud pikalt ka komisjoni esimees, võttis arvustada väga jõuliste sõnadega meie põhjanaabreid, justkui süüdistades neid Venemaa huvide esindamises,» sõnas Rõivas. Peaminister lisas, et selline käitumine on tema sõnul täiesti kohatu.

Peaminister avaldas aga heameelt, et Eesti ja Soome lõpuks LNG terminali ehitamises kokkuleppele jõudsid. «Meil on esimest korda käega katsutav lahendus, kuidas Eesti gaasijulgeolekut suurendada.»

IRLi esimees Urmas Reinsalu sõnul on piinlik hoopis see, kui Eesti positsioonidest taganetakse. «Eesti vabariigi peaminister loobub Eesti huvide kaitsmisest ja esitab seda eesti rahvale kui ajaloolist saavutust. See on kas täielik reaalsusest eemalolek või seninägematu saamatus,» vahendas IRLi pressiesindaja Reinsalu sõnu.

«Reaalsus on, et erinevalt Soomest oleks Eestil täna olemas valmidus liikuda LNG projektiga edasi. Peaminister peaks teadma, et ka Euroopa Komisjon on hinnanud just Eesti LNG terminali projekti parimaks,» märkis IRLi juht. Ta lisas, et regionaalne Regionaalne LNG terminal oleks parandanud Eesti energiajulgeolekut, loonud siia uusi töökohti ja elavdanud majandus, kuid peaminister valis halvema variandi. «Peaministril peaks olema julgust tunnistada enda eksimust ja mitte süüdistama neid, kes sellele tähelepanu juhivad,» ütles Reinsalu.

Riigikogu liige Margus Tsahkna (IRL) väitis eilses Vikerraadio saates «Opositsioonitund», et Rõivas andis Soome peaministri Alexander Stubbiga veeldatud gaasi terminale ja gaasitoru puudutavat kokkulepet sõlmides järele Soome lobitööle, mille taga oli omakorda Venemaa huvi. Juhan Parts kritiseeris Eesti ja Soome sõlmitud kokkulepet möödunudnädalases poliitikasaates «Foorum».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles