16-aastane briti koolipoiss teenib oma äridega miljoneid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti koolipoiss kavatseb oma äri väärtuse kasvatada 100 miljoni naelani. Pildil Inglise naelad.
Briti koolipoiss kavatseb oma äri väärtuse kasvatada 100 miljoni naelani. Pildil Inglise naelad. Foto: SCANPIX

Hiljuti oma 16-aastast sünnipäeva tähistanud Christian Owens peab plaani kasvatada oma äri väärtus 100 miljoni naela suuruseks. Esimesed sammud on juba tehtud – äri on olemas ja esimene miljon käes.

Kogu lugu sai alguse paar aastat tagasi, kui ta asutas taskuraha kasutades oma esimese firma Mac Box Bundle, mis tegeles Maci rakenduste müügiga. Owensil õnnestus arendajatega teha sellised kokkulepped, et sai mitmest rakendusest koosneva komplekti panna müüki tavahinnast neli korda odavamalt, vahendas Daily Mail.

Esimene ettevõtmine läks edukalt käima ja Owen tahtis edasi minna ja teha veel midagi. Siis sündis Branchr, mis on oma olemuselt veebikuulutuste müügiplatvorm.

Branchr ongi see äri, millega poisil on suured plaanid. Praegu müüb ta selle kaudu iga kuu üle 250 miljoni kuulutuse 11 000-le veebilehele. Samuti on ta omandanud teise firma Atomplan, mis tegeleb äritarkvaraga.

Oweni ambitsiooniks on saada internetimaailmas üheks kõige kõvematest nimedest, samuti soovib ta vallutada mobiiliturunduse maailma.

«Ma ei tea, kus ma kümne aasta pärast olen, kuid ma ei jäta Branchri enne, kui see on kasvanud 100 miljoni naelani,» ütles ta.

Samuti märkis poiss, et äri tegemiseks ei ole mingit maagilist valemit, see nõuab hoopis töökust, sihikindlust ja tahet midagi ära teha. «Arvan, et igal inimesel on ärivaist olemas, tuleb lihtsalt kogemusi koguda ja peab olema tahet tippu jõuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles