Riigieelarvele on laekunud 21 parandusettepanekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev
Rannar Vassiljev Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tähtajaks laekus tuleva aasta riigieelarve eelnõule 21 parandusettepanekut neljalt osapoolelt.

Opositsiooniparteid Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ja Eesti Keskerakonda esitasid vastavalt 10 ja seitse parandusettepanekut, MTÜ Eesti Vähiliit ühe ettepaneku ning Eesti Linnade Liit kolm ettepanekut. «Enamus opositsiooni esitatud ettepanekutest oli kordusettepanekud eelmisest lugemisest, komisjon hakkab ettepanekuid arutama tuleval nädalal,» ütles rahanduskomisjoni esimees, sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige Rannar Vassiljev BNSile.

Keskerakond tegi ettepaneku suurendada reservi arvelt riigikontrolli kulusid kaitse ja julgeoleku valdkonna auditeerimise suurendamiseks, tulumaksumäära langetamise ärajätmise arvelt suurendada koolitoidu lisatoetuseks toetust 6,5 miljoni euro võrra, kohalike teede hoidu suunata 16,2 miljonit eurot, kohalike omavalitsuste ühistransporti toetada 13 miljoni lisaeuroga, põllumajandustoetusi 23 miljoni euroga, kütuseaktsiisi vähendada 7,8 miljoni euro võrra ning politsei- ja piirivalveameti tööjõukulusid suurendada 4 miljoni euroga.

IRLi ettepanekutes oli muuhulgas üksikvanema elatisfondi loomine 300 000 euroga, haldusreformi toetada samuti 300 000 euroga, Eesti piiri tugevdamiseks eraldada 4 lisamiljonit, põllumeestele anda lisatoetusteks 15 miljonit eurot, anda teaduse baasrahastamiseks 1,8 miljonit eurot ja rajada 800 000 euro eest kommunismiohvrite mälestusmärk.

Riigieelarve teine lugemine lõppes 19. novembril, parandusettepanekute tähtaeg oli neljapäeval kell 17:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles