Valitsus toetas suursaarte parvlaevaliikluse elutähtsaks teenuseks muutmist

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsus kiitis heaks hädaolukorra seaduse, ühistranspordiseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse, millega sätestatakse, et Eesti mandri ja suursaarte (Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu) vaheline laevaliiklus on elutähtis teenus.

Eriolukorra väljakuulutamisega on riigil võimalik võtta üle elutähtsate teenuste korraldamine. Seaduse muudatusega on selleks ka parvlaeva transpordi korraldamine, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Riigi kohustus ja vajadus on tagada nimetatud saarte ja mandri järjepidev stabiilne, ohutu, kvaliteetne ja majanduslikult efektiivselt toimiv ühendus, teatas kommunikatsioonibüroo.

Ühistranspordiseaduses täiendatakse veel ka veeliikluse (s.o laeva-, väikelaeva- ja parvlaevaliikluse) korraldamise põhimõtteid ning lisatakse regulatsioon, millega võimaldatakse sõlmida veeliikluses sõitjateveoteenuse osutamiseks otselepinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles