Go Bus: palk tõuseb kõigil bussijuhtidel

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte GoBus liinibuss
Ettevõtte GoBus liinibuss Foto: Teet Suur

Go Bus leiab, et Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu (ETTA) juhatuse esimees Jaan-Hendrik Toomeli väide, et osad nende bussijuhid jäävad palgatõusust ilma, on avalikkust eksitav. 

ETTA juhatuse esimees peab 3-eurose tunnitasu all silmas ootetunnitasu. Hr Toomelile on teada, et sellele lisandub omakorda liinitasu hetkest, mil bussijuht asub bussirooli. Ametühingute juht on ilmselgelt ka teadlik sellest, et Go Busi liinitasud alates 1. jaanuarist 2015 tõusevad. Kokku hakkavad Go Busi bussijuhid tulevast aastast teenima 1 euro võrra suuremat tunnitasu kui pakuvad bussiettevõtte suuremad konkurendid, teatas bussifirma.

«Tööandja on loobunud tunnitasu tõusust ehk pakub tunnitasuks täna kehtivat 3 eurot tunnis. See tähendab tegelikult seda, et üksjagu bussijuhte, kellel ületunde tekib või lisatööd on, jääb palgatõusust täiesti ilma. Meie jaoks see pakkumine on sisuliselt sama, mis oli algselt. Kuigi kuutasunumber on tõusnud, siis tegelikult see efekti ei anna,» selgitas Toomel teisipäeval. 

Go Bus kinnitas, et kõik bussijuhid saavad palgatõusu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles