Vopak: Muuga puhul on positiivne asukoht ning olemasolev maantee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Mihkel Maripuu

Vopaki hinnangul on veeldatud gaasi (LNG) terminali ehitamise puhul Muugale positiivne asukoht ning asjaolu, et asukohta seob riikliku teedevõrguga äsja ehitatud maantee.

«Plaanime terminali luua 2016. aasta alguseks Muuga sadamasse. Oma olemuse poolest toimib terminal sama loogikaga, nagu meie praegu Göteborgis arendatav projekt. Selle tulemusena on võimalik laevu sadamas punkerdada ning samuti on võimalik gaasi vedada veoautodega,» ütles Vopak LNG äriarendusjuht Joop Jonkers konverentsil Baltic Energy Summit, vahendab BNS.

«Üks Muuga asukoha eeliseid on see, et sadam on ühendatud kena äsjaehitatud maanteega. Veoautodel on lihtsa vaevaga võimalik gaasi üle Eesti teede põhivõrgu transportida – näiteks küttevõrgu tarbeks, kuna selle keskused asuvad üle kogu riigi,» märkis ta.

Jonkersi sõnul ei ole terminali maht veel lõplikult selge. «On selge, et peame arvestama 20 000 kuni 30 000 kuupmeetri varustuskindluse (SOS) varuga,» ütles ta.

Tema sõnul oleks gaasi transportida madalarõhulise gaasivõrguni vaja transportida 1,5 kilomeetrit. «Kaalume kolme võimaluste komplekti – normaalrõhul 30 000 kuupmeetrit, 42 000 kuupmeetrit või 60 000 kuupmeetrit,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles