Meedia: Ukraina Rahvuspanga juht vahetatakse välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuutade ostu- ja müügikursid ühes valuutavahetuspunktis Kiievis.
Valuutade ostu- ja müügikursid ühes valuutavahetuspunktis Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina meedias liikuvate kuulujuttude järgi paneb lähiajal ameti maha Ukraina Rahvuspanga president Valeria Gontareva, vahendas Vesti valitsusallikale viidates.

Tõenäoline on see, et 20 aastat pangandus- ja finantssektoris töötanud Gontareva lahkumine on tingitud «probleemidest valuutaturul». Ta juhtis keskpanka juunist saadik.

Vesti allika väitel on juba jõutud kokkuleppele ka panga uue presidendi kandidaadi osas, kuid tema nime veel ei avalikustata.

Novembri keskel rääkis president Petro Porošenkole lähedal olev allikas rahvuspanga presidendi võimalikust väljavahetamisest. Tema väitel arutati keskpanga juhi isikut koalitsiooni läbirääkimistel, kuid president Porošenko oli toetanud Gontareva jätkamist.       

Gontareva ise rääkis novembri alguses, et kui president Porošenko peaks paluma tal amet maha panna, siis tema vastu ei ole.

Kiievis on toimunud meeleavaldused, kus nõuti keskpanga juhi vallandamist rahvusvaluta grivna kursi kukkumise tõttu. Organisatsioon Lustratsiooni Komitee teatas koguni, et kui Gontareva tagasi ei astu, siis ootab teda ees «rahvakohus».

Grivna kurss on USA dollari suhtes kukkunud tasemele 15 UAH/USD. Rahvuspanga juht konstateeris eelmisel nädalal, et grivna devalvatsioon on juba 100 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles