Eesti Energia lahendas Outoteciga 28 miljoni vaidluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkiviõlitehas Enefit280, mis hakkas tööle 2013. aastal. Uue tehase valmimist plaanitakse 2024. aastasse.
Põlevkiviõlitehas Enefit280, mis hakkas tööle 2013. aastal. Uue tehase valmimist plaanitakse 2024. aastasse. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia käest lisatööde eest 28 miljonit eurot nõudnud Enefit280 õlitehase ehitaja Outotec jõudis elektritootjaga kokkuleppele vaidluse lahendamises, teatas Eesti Energia. Kokkuleppe summat ei avalikustata.

Eesti Energia ja Outotec allkirjastasid kokkuleppe, mille kohaselt avalikustamisele mitte kuuluva summa eest ettevõtted lahendasid omavahelised erimeelsused, kaasa arvatud Outoteci 28 miljoni euro suuruse nõude Eesti Energia vastu, teatas Eesti Energia börsile. Samuti kinnitasid ettevõtted, et neil ei ole Enefit280 seoses rohkem nõudeid üksteise vastu.

Outotec Gmbh & Co KG ja Eesti Energia sõlmisid 2009. aastal lepingu Auverre põlevkiviõli tehase Enefit280 ehitamiseks. Ehitus algas 2010.

Hilinemised projekti teostamisel tõid kaasa Eesti Energia ja Outoteci vahelise vaidluse ning Eesti Energia 2013. aasta majandusaasta aruande andmetel esitas Outotec lisatööde eest 28 miljoni euro suuruse nõude.

Eesti Energia on uue põlvkonna tehnoloogiat kasutava Enefit280 õlitehase rajamisse investeerinud üle 250 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles