Leivaliit: mingit hinnakokkulepet pole

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Leivaliidu direktor Arnold Kimber kinnitas leiva võimalikku hinnatõusu kommenteerides, et hinnakokkuleppe kahtlused on alusetud ning tegelikult võivad hinnad tootjate lõikes kujuneda üsna erinevad.


Eelmise nädala reedel teatas tootjatega kohtunud Eesti Leivaliit, et lähiajal tõuseb leiva ja teiste pagaritoodete hind 10-20 protsenti. Kimberi kinnitusel on see siiski hinnanguline ning mingisugust kokkulepet sõlmitud pole, vahendas ERR Uudised Vikerraadio saadet «Uudis+».

«Ma ütlen veel kord, et me ei räägi hindadest, vaid me räägime sellest, et hinnatõus on võimalik, kui sisendid muutuvad. Aga kui palju hinnad tõusevad, peab küsima konkreetse ettevõtte käest,» märkis Kimber.

Liit tema sõnul leiva hinda ei uuri, sest vabas turumajanduses paneb iga ettevõte tootele sellise hinna, millega ta on suuteline turul olema ja konkureerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles