Eesti tippjuhid saavad keskmiselt 76 200 eurot aastas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti tippjuhtide aastapalk on keskmiselt 76 200 eurot, lähiriikidega võrreldes keskmisel tasemel, selgub personaliotsingufirma Pedersen and Partners uuringust.

«Võib öelda, et Eesti tippjuhtide palgad jäävad siin Soome keskmiste tippjuhtide palkadega täiesti samale tasemele. Me ei räägi nüüd Soome päris tippudest, aga keskmistega võrreldes on palgatasemed täiesti võrreldavad. Sealsamas leiab ka Leedu ja Läti tippjuhtide palgad,» rääkis Pedersen and Partnersi Eesti juht Evald Pärni BNSile.

Firma koostatud uuringust selgub, et Eesti tippjuhtide aastapalgad on 76 200 euro tasemel, sarnaselt Leedu 78 200 ja Läti 75 100 euroga. Arvestades, et uuring keskendus ainult suurte ja väga suurte ettevõtete tippjuhtidele, siis Eestis sellist palka saavaid juhte on 50 kuni 100, märkis Pärni.

«Arvestada tuleb mitme asjaoluga. Näiteks on paljude juhtide palgad salastatud, teiseks on Eestis väga suure osakaaluga tegevjuhid, kes on ühtlasi ettevõtte omanikud ja saavad tulu dividendina,» selgitas ta.

«Aga noorele juhile võiks see mingit aimu anda, et kui karjääris kõrgele jõuda, kui siht seada, siis selle eest ka väärt palka makstakse,» lisas ta.

Kui vaadata ka üle ookeani või suuremaid Lääne-Euroopa riike, siis sealsetele juhtidele makstakse Pärni sõnul lisaks palgale ja tulemuspalgale ka aktsiaoptsioonides, mis tasunumbrit oluliselt kergitavad.

Näiteks Taani, Prantsusmaa ja Austria tippjuhid teenivad üle 180 000 euro aastas, Saksamaal ja Suurbritannias aga üle 220 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles