Välismaalastele kuuluvate ettevõtete arv Eestis väheneb

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastele kuulub üha rohkem ja välismaalastele üha vähem firmasid.
Eestlastele kuulub üha rohkem ja välismaalastele üha vähem firmasid. Illustratsioon: Graafik: PM

Samal ajal kui eestlased asutavad igal aastal üha rohkem ettevõtteid, hakkas alates eelmisest aastast välismaalaste enamusosalustega firmade arv vähenema. Kokku kuivab nii registreeritud välisfirmade kui ka tegutsevate ja makse maksvate ettevõtete hulk.

Eelmisel aastal tegutses Eestis maksuameti andmetel 52 758 ettevõtet, milles eestlaste osalus ületas 50 protsenti aktsiatest või osakutest, mis oli rohkem kui 2200 firmat rohkem kui aasta varem. Samal ajal kahanes välismaalastele kuuluvat tegutsevate ettevõtete arv ligi 350 võrra, 3293ni.

«Kindlalt võib öelda, et ettevõtted ei lahku Eestist, sest usaldus siinse majanduse vastu on suurem kui euroalas keskmiselt,» ütles konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. «Samal ajal on usaldus Soome majanduse vastu langenud, olles euroalas üks väiksemaid. Sellise trendi jätkumine võib hakata tooma Eestisse neid Soome ettevõtjaid, kes loodavad siin leida kulude kokkuhoidu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles