Prantsuse ja Briti pangad survestavad pangandusreformi tõttu ELi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Prantsuse ja Suurbritannia pangad avaldavad Euroopa Komisjonile survet, et selle kavandatav pangandusreform, mis tahab keelata suurte pankade riskantsemad operatsioonid, võib kriisist toibuvates riikides pärssida pankade laenuandmist, kirjutab Reuters.

Arvestades 2008.-2009. aastate finantskriisi, tahab komisjon tulevikus kriisi kordumise riske vähendada ja keelata pankadel mitmed operatsioonid, näiteks teha võlakirja- ja toormetehinguid panga enda huvides. Samuti soovib komisjon, et pangad hoiaksid riske sisaldavad operatsioonid lahus traditsioonilisest hoiustamistegevusest, vahendab BNS.

Prantsuse ja Briti pangaliit on aga seisukohal, et komisjoni kavandatav struktuurireform võib tõsiselt ohustada Euroopa firmade rahastamist ja see omakorda seaks ohtu euroala majanduse toibumise ja stabiilse majanduskasvu ning töökohtade loomise.

Euroopa komisjoni aseesimehele Frans Timmermansile saadetud kirjas rõhutavad kahe riigi pangaliidud, et arvestades Euroopa pankade stressitesti ning riikide rakendatud pankade spekulatiivse tegevuse piiramise meetmeid, on see reform mõttetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles