Saksa rahandusminister soovib ELile vetoõigust liikmete eelarvete üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusvolinikul peaks olema vetoõigus liikmesriikide eelarvete üle, mis rikuvad eurotsooni kriteeriume, ütles Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble pühapäeval.

Niisugune reform saadaks «tugeva signaali, et me tõesti austame oma lubadusi,» ütles rahandusminister enne detsembrikuist Brüsseli tippkohtumist ajakirjale Focus.

Schäuble avaldus viitab pingetele ranget eelarvedistsipliini jutlustava Saksamaa ning eelarvepuudujäägiga Prantsusmaa vahel, kes nõuab majandust stimuleerivaid kulutusi.

Schäuble nägemuses peaks majandus- ja rahandusvolinik, kelleks praegu on prantslane Pierre Moscovici, «saama õiguse panna veto eelarvetele, mis rikuvad euro stabiilsuse kriteeriume.»

«See ei ole vastuolus riikide eelarveseadustega. Liikmesriikide parlamendid saaksid ikka otsustada, kas kärpida kulutusi, tõsta makse või rakendada muid kasvu soodustavaid reforme.»

Saksa rahandusminister loodab, et ELi liidrid astuvad järgmisel tippkohtumisel selles suunas jõulise sammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles