Jefimov: Klaipeda terminal ei sobi riigi miinimumgaasivaru hoidmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Gaasivõrguhalduri EG Võrguteenus juhatuse liikme Sergei Jefimovi sõnul ei sobi Klaipeda veeldatud maagaasi (LNG) terminal Eesti riigile miinimumgaasivaru hoidmiseks, sest selle asukoht on Eestist liiga kaugel.

«Klaipeda saaks meie tarneallikaks olla, kuid mitte SOS-tarneallikas, sest sealt võtab gaasi liikumine meile umbes nädala. SOS-tarneks peaks olema gaasiterminal meist maksimaalselt 200-300 kilomeetri raadiuses,» rääkis Jefimov neljapäeval energiakonverentsil, vahendab BNS.

Eesti peab leidma ladustamiskoha miinimumgaasi varule, mis jääb vahemikku 20 000-30 000 kuupmeetrit. Varem on kaalutud selle hoidmiseks Eestisse regionaalse gaasiterminali rajamist, kuna Eesti ja Soome peaministrid leppisid kokku, et regionaalne terminal tuleb Soome, siis peab Eesti leidma kas muu ladustuskoha või rajama väiksema terminali.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika osakonna juhataja Timo Tatar on varem BNS-ile öelnud, et gaasivaru võidakse hoida ka Läti maa-aluses gaasihoidlas või Leedu LNG terminalis. Samuti on seda võimalik hoida regionaalses gaasiterminalis, juhul kui Soome selle valmis ehitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles