Ummik piiripunktis pani Vene turistid tagasi pöörduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva sild, vasakul Narva kindlus, paremal Jaanilinna kindlus
Narva sild, vasakul Narva kindlus, paremal Jaanilinna kindlus Foto: Toomas Huik

Novembri alguse pühad tõid Eestisse nii palju Vene turiste, et Narva piiripunkt jooksis lootusetult umbe. Majutusettevõtted loevad kahjusid, Eesti piirivalve lubab aastavahetusel vilkamalt tegutseda.

Narva turismi koordinaatori Olga Tšerjumuškina sõnul oli sõidukite järjekord piiril nii pikk, et novembripühi Eestis veeta soovinud vene turistid hakkasid hotelli broneeringuid tühistama, vahendab ERR

Nelja Narva piirkonna majutusettevõtte andmeil oli hotellide otsene kahju umbes 10 000 eurot. 

Narva maantee piiripunkti juht Üllar Kustala ütles, et turistide hulk oli ligi viiendiku võrra suurem, millest olid tingitud ka pikemad ootejärjekorrad.

«Novembri alguseks oli Narva piiripunktis suurendatud isikkoosseisu ja olime ettevalmistunud pühadeaegseks piiriületajate hulga suurenemiseks. Narva piiripunkti rekonstrueerimine raskendab sujuvat piiriületust, kuid piirivalvurid teevad omalt poolt kõikvõimaliku, et tagada võimalikult mugav ja kiire piiriületus,» ütles Kustala.

Piiriületajate arvu suurenemist on ette näha ka detsembrikuusse. Siis on tööl tavapärasest rohkem ametnikke, kuid sellegipoolest tuleb arvestada võimaliku pikema ooteajaga. Võimalusel tuleks Narva piiripunkti asemel kasutada Luhamaa või Koidula piiripunkte, märkis Kustala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles