Video: «Kalevalast» tehakse suurejooneline animafilm

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegemisel on «Kalevalal» põhinev eepiline animafilmitriloogia
Tegemisel on «Kalevalal» põhinev eepiline animafilmitriloogia Foto: Kaader videost

Soome mobiilimängude tegijad alustasid laiaulatusliku projektiga, mille tulemusena peab valmima «Kalevalal» põhinev eepiline animafilmitriloogia. 

Teos on mõeldud rahvusvahelisele turule, selle eestvedajateks on Rovio (Angry Birds) ning Supercell (Clash of Clans), kirjutab YLE. Triloogia esimene osa, «Iron Dagger» peaks linale jõudma Soome iseseisvusse sajandaks aastapäevaks 2017. aastal. Rovio turundusjuht Peter Vesterbacka kinnitas, et projektiga on seotud 200 Soome parimat mängutegijat.

Siiani ei ole palgatud ühtki näitlejat ega koostatud selgepiirilist eelarvet, kuid start-up konverentsil Slush Helsingis näidati juba esimest treilerit (vt allpool).

Vesterbacka sõnul kavandatakse midagi kõige suurejoonelisemate Hollywoodi löökfilmide laadis ja eelarve võib ulatuda sadadesse miljonitesse dollaritesse. «Läheneme filmitegemisele nii, nagu Rovio ja Supercell mängude tootmisele. Me ei tee seda vaid viie miljoni soomlase, vaid kogu maailma jaoks!» teatas Vesterbacka.

Avaldatud videoklipp võib puristid kõhklema panna, sest muuhulgas näeb seal ka hiigelroboteid maa värisedes marssimas. Vesterbacka rahustab: «Narratiiv ei kaldu originaalist kõrvale. Aga vaadake, kes on meie animaatorid. Nende generatsioon kasvas üles «Tähesõdade» ja «Sõrmuste isandaga», see on nende viis lugusid rääkida.»

«Kalevala» teemat on varemgi suurele ja väikesele ekraanile toodud. Näiteks:
1959 «Sampo», Soome-N.Liidu ühistöö
1980. aastate telesari «Rauaaeg»
2006 AJ Annila «Igavese armastuse sõdalane», ühes osas Elle Kull (originaalis «Jade Warrior»)
2013 Jari Halonen «Kalevala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles