Raport: Eestil on parima ärikeskkonnani veel maad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige parem on äri teha Singapuris ning Eesti on järgmisel neljal aastal äritegemise mõttes keskmike hulgas, olles 82 riigi seast 23., selgub Economisti värskelt avaldatud raportist.

Esikuuikus on: 

  1. 1. Singapur
  2. 2. Šveits
  3. 3. Hong Kong
  4. 4. Kanada
  5. Austraalia
  6. Rootsi

Ida-Euroopa investeerimiskliimale on head mõju avaldanud see, et meie tööjõud on odav, ent kvalifitseeritud, me oleme arenenud turgude lähedal ja mõnes riigis on head loodusvarud. Siiski vajavad mitmed Ida-Euroopa riigid veel reforme. 

Economist kirjutab, et võlakriisi mõju poliitilisele, finantsilisele ja majanduslikule stabiilsusele on lükanud Euroopa riikide tulemusi pisut kehvemaks. Seega jäävad enamik riike 10. ja 30. koha vahele. Riikide võlakoorma kasv aeglustub ning seejärel vaikselt kahaneb. 

«Järsud kärped mõnedes riikides tähendavad sotsiaalseid pingeid, mille tagajärel langeb poliitiline stabiilsus terves regioonis,» ennustab raport järgmise nelja aasta sündmusi. 

Meie lähiriikidest on Eestist ees nii Soome, Taani, Norra (8-10. koht). Eesti on Suubritannia ja Prantsusmaa vahel. Läti jääb tabelis 39. kohale ja Leedu on hõivanud 42. koha. Venemaa jäi tabelis 60. kohale ja kõige halvem on äri teha Venezuelas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles