Apple täitis Jaapani nõudmised iPodi osas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPod Nano mp3-mängijad.
iPod Nano mp3-mängijad. Foto: Reuters / Scanpix.

Jaapani kaubandusministeerium ütles neljapäeval, et Apple Inc's Jaapani üksus täitis riigipoolsed nõudmised tõsta ohutuse teavitusi.

Ministeeriumi avalduses seisis, et USA firma, mis ei suutnud esialgu oma ohutusteateid iPod nano muusikamängijate ülekuumenemise kohta täita, on nüüdseks oma Jaapani kodulehel vajalikud muudatused sisse viinud, kirjutas Reuters.

Apple täitis ka kohustuse saata ohutusalast teavet e-posti teel iPod nano klientidele, kes olid end kodulehel registreeritud.
Ettevõte lubas teisipäeval, et asendab kõik esimese põlvkonna iPod nano muusikamängijad, millel ilmneb ülekuumenemise märke. Apple on juba varasemalt pakkunud, et vahetab välja 2005. aasta septembrist kuni 2006. aasta detsembrini müüdud iPod nanode patareid välja.

Jaapani valitsuse sõnul on neil rehistreeritud umbes 60 juhtumit, kus muusikamängija kuumenes üle. Mõnel juhul on ülekuumenemise tõttu inimesed saanud lausa põletushaavasid.

Apple teatas selle peale, et tegemist on ükskikjuhtumitega, mille taga on ilmselt ühe teatud akutootja vigased seadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles