Marina Lohk: digipööre jätkub

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Lohk.
Marina Lohk. Foto: ­­Toomas Huik

Kui tasuta telekanalite vaatajad digipöörde ootuses bokse ostma tormasid, võisid kaabellevi kliendid rahulikult hingata. «Teie jaoks ei muutu midagi,» kinnitasid kõik ühest suust.

Leidus ka inimesi, kes, olles valiku ees, kas osta kallis digiboks ja vaadata edasi pelgalt Eesti kanaleid või liituda kaabellevi firmaga ning näha rohkem, otsustasid viimase kasuks.

Ometi pole kõik nii lihtne. Fakt, mis digivirvarris mõnevõrra tagaplaanile on jäänud, on see, et kaabli kaudu ilma digiboksi või digitüüneriga telerita digipilti ei näe ning seega on paljude jaoks muutused alles ees.

Tõsi küll, praegu pole täielikku üleminekut digiedastusele plaanis ning ilmselt läheb selleni veel aastaid. Selle aja jooksul jõuab enamik digiboksi soetada või teleri välja vahetada, kuid pealesurutud valiku maik jääb muutustele külge.

Siiski julgen arvata, et viie või kümne aasta pärast tundub digitelevisioon sama elementaarne kui internet – kes meist elu ilma selleta enam ette kujutaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles