Suurenenud pakkumine lubab koduostjal tingida

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

New Yorgis on veidi enam kui 2,3 miljoni euroga müügis «Ristiisa» filmist tuntud maja. Tartus nii kuulsat ja kallist elamist pakkuda pole, kuid siingi on majade ja korterite hinnad viimase aastaga taas kerkinud ning nüüd on õhus ostjale soodsaid muutusi.

«Kevadest saadik on hüppeliselt suurenenud tartlaste hulk, kes soovivad kinnisvara müüa,» kinnitas Domus Kinnisvara Lõuna regiooni juht Marge Tõnnis. «Eelmisel aastal hakkasid hinnad tõusma ja ilmselt sellepärast ongi paljud teinud müügiotsuse.»

Tartus müüdi-osteti 2013. aastal 1617 korterit, ruutmeetri keskmine hind oli 1027 eurot. Selle aasta kümne kuuga on müüdud 1193 korterit keskmise ruutmeetri hinnaga 1152 eurot. Kõige rohkem on tehtud tehinguid kahe- ja kolmetoaliste korteritega.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on tehtud 14,6 protsenti vähem tehinguid, kuid korterite keskmine hind on kerkinud 13,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles