Hukkunud sigade perenaine loodab Eesti Energialt hüvitist saada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Jampo Seakasvatuse laudas hukkus elektrikatkestuse tõttu üle 400 sea.
Tartumaal Jampo Seakasvatuse laudas hukkus elektrikatkestuse tõttu üle 400 sea. Foto: Margus Ansu

Eelmisel pühapäeval möllanud torm tappis Tartumaal Vedu külas 400 siga, sest elektri puudumise tõttu seisma jäänud ventilatsioonisüsteem jättis sead ilma õhuta. Tekitatud kahju küündib miljoni kroonini ning farmi perenaine Eeva Kõomägi loodab kahjude hüvitamiseks Eesti Energialt kompensatsiooni saada.


Proua Eeva loodab, et Eesti Energia tuleb vastu ja kompenseerib vähemasti osaliselt tekkinud kahju – ligi miljon krooni sigade eest ja nende utiliseerimise, mis maksis pisut üle 100 000 krooni, sest muidu võib olukord väga halvasti lõppeda, vahendas Reporter.ee.

«Siis võib ikka pankrot tulla küll ja inimesed jäävad tööta,» ütles Eva.

Eesti Energiaga püüdis läbirääkimisi pidada Tartumaa Põllumeeste Liidu juht Jaan Sõrra. Mees rääkis nii elektrifirma nõukogu liikme Rein Kilgi kui ka klienditeeninduse juhiga.

«Lausa ära ei öeldud, paluti teha taotlus, kuid samas öeldi, et on küllaltki ebatõenäoline, et mingit kompensatsiooni tuleb. Väga suureks abiks oleks Jampo seakasvatusele ka see, kui see 120 000 krooni, mis kulus sigade utiliseerimiseks, kui Eesti Energia tuleks vastu ja annaks selle raha eest farmile elektrit, sest farmis on ühe kuu elektri arve 35 000 krooni,» ütles Sõrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles