Europarlament hääletab Junckeri tagasiastumise üle

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker (paremal) finantsvolinku Pierre Moscoviciga Euroopa parlamendis.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker (paremal) finantsvolinku Pierre Moscoviciga Euroopa parlamendis. Foto: Yves Logghe / AP

Tuleval nädalal leiab Euroopa Parlamendis aset hääletus selle üle, kas Euroopa Komisjoni uus president Jean-Claude Juncker peaks Luksemburgi maksuskandaali asjus tagasi astuma.

Luksemburg omandas rahvusvaheliste suurfirmade maksuparadiisi staatuse Junckeri ligi 20-aastase karjääri jooksul pea- ja rahandusministrina.

Hääletuse algatasid 76 Briti Iseseisvuspartei (UKIP) ja Prantsuse parempoolse Rahvusrinde parlamendisaadikut, kirjutab Financial Times.

«President Juncker on poliitikuna alati tegutsenud omaenda riigi rikastamise nimel Euroopa partnerite seljataga, trotsides [seda] liitu ja kogukonnavaimu, mida ta loodab esindada,» ütles parlamendiliige Marco Zanni Itaalia Viie Tähe Liikumisest.

Ettepanek vajab parlamendis kahe kolmandiku enamust ega lähe tõenäoliselt seetõttu läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles