Maailmapanga juht: riigifirmade erastamine on hea ja kasulik otsus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga juht Robert Zoellick ja Läti peaminister Valdis Dombrovskis täna, 13.augustil pressikonverentsil Ziguldas.
Maailmapanga juht Robert Zoellick ja Läti peaminister Valdis Dombrovskis täna, 13.augustil pressikonverentsil Ziguldas. Foto: SCANPIX

Kuigi riigifirmade erastamise otsuse langetamine kuulub riikide valitsuste pädevusse, võiks sellel olla Läti majandusle positiivne mõju, tõdes Maailmapanga juht Robert B.Zoellick täna Riias.

Zoellick märkis, et paljudes riikides on erastamine aidanud paljude ettevõtete tööd moderniseerida ja efektiivsemaks muuta, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne. Kuid loomulikult peab vastava otsuse langetama Läti valitsus iseseisvalt, lisas ta.

Zoellick rääkis, et külastas just endise NSVLi üht vaesemat vabariiki Moldovat, kus loodetakse erastamisega sisse viia uued tehnoloogilised tsüklid ja kaasata riiki investeeringuid. «Lisaks toob erastamine riigikassasse lisavahendeid,» rääkis Zoellick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles