Võru veinitööstus investeerib pool miljonit aroomitootmisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Nektari tootmine Võrumaal Kobela külas.
Linda Nektari tootmine Võrumaal Kobela külas. Foto: lindanektar.com

Mullune edukaim Võrumaa ettevõte AS Linda Nektar investeerib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) abiga ligi 500 000 eurot aroomitootmisse.

EAS toetab Linda Nektari arendusprojekti tootmisettevõtete arendustoetuse mehhanismist summas 171 823 eurot. Projekti kogumaksumus on 490 922 eurot.

Ettevõtte esindaja Kadri Rauba sõnul tahab Linda Nektar toetuse abil välja töötada aroomide tootmise tehnoloogia ning katsetada seda tehnoloogiat tootmisprotsessis.

«Projekti lõppeesmärk on uute kõrge lisandväärtusega ja suurema ekspordipotentsiaaliga toodete lisandumine ettevõtte tooteportfelli. Eesmärk on tõsta Linda Nektari konkurentsivõimet,» ütles Rauba.

Ühtlasi näeb ettevõte projekti õnnestumise korral võimalust tehnoloogiat levitada. «Seda tehnoloogiat oleks võimalik kasutada ka teistes toiduainete tööstusettevõtetes, mis kasutavad oma tootmises naturaalseid tooraineid,» ütles Rauba.

Veinitootja Linda Nektar mullune käive oli 3,7 miljonit eurot ja kasum 0,7miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles