Noobli toidupoe ja väikekaupluse hinnatase suurt ei erine

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tarbija24

Laulusalm, mis kuulutab, et keldripoodides on jube kõrged hinnad, peab Tarbija24 reedese poetiiru järgi paika – suurt hinnavahet noobli kaubamaja ja vaiksel tänaval paikneva väikekaupluse vahel pole.

Poeskäigu plaani sai pandud kahe Tallinna kesklinna kaubanduskeskuse toidupoed ja viis väikepoodi. Lõppkokkuvõttes õnnestus hinnad kirja saada ainult kahest väiksemast kauplusest, sest ülejäänud olid oma uksed kas sulgenud või spetsialiseerunud ühele kaubagrupile, näiteks alkoholile või pirukatele.

Kokku sai vaadeldud 15 toidukauba hinda ja etaloniks oli Tallinna Kaubamaja toidumaailm, mis on varasemates hinnavaatlustes koos Stockmanni kaubamaja toiduosakonnaga alati kahe kõige kallima sekka sattunud. Ka sel korral osutus toidumaailma kaup kõige kallimaks – 367 krooni ja 65 senti.

Pealinna uusima kaubanduskeskuse Solarise toidupoes maksid samad kaubad kokku 316 krooni ja 60 senti.

Toompea taga asuvast Kassisaba poest ei õnnestunud leida nimekirja kantud liitrises pakis maasikajogurtit ega lühikest kodumaist kurki, kuid sellest hoolimata läks kaup kallimaks kui Solarises – 323 krooni ja 40 senti. Kassisaba kauplusest pärines ka seekordse poeskäigu rekordhind – banaanikilo maksis 29 krooni (Kaubamaja toidumaailmas 22 krooni, Solarises 16,90).

Üsna ühtlased olid külastatud kauplustes aga piima, või ja õlle hinnad. Piima puhul jäi kõikumine isegi vaid 30 sendi piiresse.

Kaupu, mis oleksid väikepoodides odavamad, õnnestus leida napilt. Ühe näitena võib tuua kodumaise kartuli, mille kilo maksis Kassisabas 8, Solarises 8,90 ja Kaubamajas 11 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles