Eiki Nestori juhtimispõhimõtted: meeskonnatöö tulemus on parem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Riigikogu esimees Eiki Nestor märkis oma juhtimispõhimõtteid kirja pannes, et kõige olulisem on kõik otsused laias ringis läbi arutada ja vaadata, kas ideed on ka reaalselt rakendatavad. 

1. Kõik otsused tuleb võimalikult laias ringis läbi arutada nende inimestega, kes probleemist aru saavad ja on võimelised lahendusi pakkuma. Tulemus tuleb parem ja saad ise ka targemaks. Ühe juhi keskne otsustamine mulle ei sobi kuidagi. Ma ei salli ka ise kuidagi neid ülemusi, kellele meeldib olla just ülemus.

Tugeva juhi keskne otsustusprotsess on küll kiirem ja kui näkkab, võib olla tegu ka hea otsusega. Aga see on puhas õnnemäng.

Meeskonnatöö võib võtta kauem aega, aga selle eest on tulemus parem. Juht vastutab tulemuse eest nii ühel, kui teisel juhul.

2. Mingi otsuse tegemiseks ei piisa ükskõik kui ilusast ja pikast visioonipaberist. Kui seda visioonipaberit ei ole võimalik «panna kastikestesse», ehk siis joonestada täitmismehhanismi sinna juurde, ei ole visioonil väärtust.

Siinkohal vabandan nende töökaaslaste ees, kes on olnud sunnitud neid kastikesi joonestama. Aga vaadake, tänu sellele nii mõnigi asi töötab täitsa normaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles