Tullio Liblik plaanib Saaremaale 25 miljonit maksvat konverentsikeskust

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatava keskuse makett.
Kavandatava keskuse makett. Foto: Irina Mägi

Täna Kuressaares tutvustatud multifunktsionaalse kontserdi- ja konverentsikeskuse eeldatav maksumus on 25 miljonit eurot, keskuse eestvedaja on Saarte Investeering OÜ juhatuse liige Tullio Liblik.

«Eesmärk on korraldada vähemalt 40 rahvusvahelist konverentsi aastas,  mis tooks piirkonnale ligi 12 miljonit eurot täiendavat tulu,» ütles Liblik. «Suurkonverentside vahel saaks keskuses korraldada teatrietendusi, kontserte, näitusi, vastuvõtte ning kasutada ruume huviringide läbiviimiseks ja paljuks muuks.»

«Keskuse Kuressaarde ehitamise kasuks räägib see, et meil on piisavalt hotellikohti, et ka rahvusvahelisi konverentse teenindada, hea infrastruktuur ning rahvusvahelise lennuteenindusvõimega lennujaam ja süvasadam. Läbirääkimised tšarterlendude osas käivad nii Lufthansa kui ka Turkish Airlinesiga,» lisas Liblik.

Üle 1600-istekohalise peasaaliga keskuse asukoht pole veel kindel, seda plaanitakse kas Kuressaarde või selle lähedale.

Esimese valminud eskiisi järgi on keskus kavandatud Põduste jõe kaldale, Kuressaare golfikeskuse vahetusse lähedusse, vaatega merele ja piiskopilinnusele. Kuid võimalikud asupaigad oleks ka Kuressaare staadioni ja mere vahelisel alal, lennujaama vastas või Kaarma vallas Auriga keskuse läheduses. Detailplaneeringute kehtestamisel tuleb korraldada arhitektuurikonkurss,“ ütles Saare maavanem Kaido Kaasik.

Keskuse eskiisi on koostanud Hispaania arhitektid, lisaks peasaalile tuleb sinna veel mitu väiksemat ruumi ja kaasaegse tehnikaga varustatud planetaarium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles