Euroopa riigid suunavad peamiselt raha ärimaailma arendamisse

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa uuringu, innovatsiooni ja tehnoloogilise arengu keskus Prantsusmaal, mis keskendub inimliikumise uurimisele. Sellesse hoonesse on ettevõtete jaoks koondatud abi, tehnoloogia ja uuringud.
Euroopa uuringu, innovatsiooni ja tehnoloogilise arengu keskus Prantsusmaal, mis keskendub inimliikumise uurimisele. Sellesse hoonesse on ettevõtete jaoks koondatud abi, tehnoloogia ja uuringud. Foto: Aventurier Patrick / Scanpix

Euroopa riigid suunavad enamiku rahast ärimaailma arendamisse ja uurimisse. Haridus, valitsus ja MTÜd longivad järel, näitavad Eurostati andmed.

Hea uudis on aga see, et esimest korda annavad ELi riigid uurimis- ja arendustöödele keskmiselt üle kahe protsendi sisemajanduse koguproduktist (SKP). Mitte Eestis. Eestis läks mullu arengule 326 miljonit eurot ehk 1,74 protsenti SKPst. Aga me tegime suure hüppe (klõpsa aastatel graafikul). Kümme aastat tagasi olime rea lõpupoolel, mullu aga keskmisele palju lähemal.

Pea kõikides ELi riikides läks peamine võhm ärisektorisse. Erandiks olid Läti, Leedu, Küpros, Kreeka ja Rumeenia. Uurimis- ja arendustöö viitab loomingulisele tööle, mida tehakse süstemaatiliselt selleks, et suurendada teadmisi, ja nende teadmiste kasutamisele uute rakendusalade leidmiseks.

Vaata andmeid lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles