Horizon soovib uuesti kasutusele võtta suletud Kehra prügila

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõupaberi tootmine Kehras.
Jõupaberi tootmine Kehras. Foto: Andres Haabu

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS soovib rajada Kehra suletud tööstusjäätmete prügila peale uue tööstusjäätmete prügila ja reoveesette kompostimisala.

Prügila rajamise keskkonnamõjude hindamise programmi kohaselt kavatseb Horizon jõupaberi tootmist laiendada, sest paberi tarbimine kasvab.

Horizonil on järgneva viie aastaga plaanis suurendada tehase tootmisvõimsust 1,5 korda. Sellega seoses suureneb tööstusjäätmete, puukoore- ja puidujäätmete ning reoveesette kogus.

Sobivaid nõuetekohaseid jäätmete ladestamise ja reovee kompostimise alasid ettevõtte teatel Kehra ümbruses ei ole. Seetõttu on uus prügila kavas rajada korrastatud tööstusjäätmete prügila alumise ladestusala läänepoolsele küljele.

Rajatava prügila planeeritud eluiga on 35 aastat ja maksimaalseks jäätmekoguseks 66 000 kuupmeetrit, millele lisandub 97 500 kuupmeetrit lubjasetet vettpidava kihina kasutamiseks ja 21 875 kuupmeetrit puidukatla tuhka ladestuskaartide vaheseinte rajamiseks.

Kompostimisväljakud rajatakse prügilakompleksi kirdeserval paiknevale kõrgemale ligi 1,35 hektari suurusele maa-alale ja korrastatud prügilale 1,1 hektari suurusel alal.

Kompostitava reoveesette kogumaht 35 aasta jooksul on 125 000 kuupmeetrit, millele lisandub toodangu suurenemise korral eeldatavalt 136 000 kuupmeetriti puukoore- ja puidujäätmeid.

Horizon korrastab jäätmete vastuvõtuks suletud tööstusjäätmete prügila 2015. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles