Pärnu Vesi nõuab kahju hüvitamist

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pvesi.ee

AS Pärnu Vee nõukogu otsustas eile nõuda Suur-Sepa tänaval praaktöid teinud RM Trassiehituselt (endiselt Miiter ja Allikult) leppetrahvi ja kahju hüvitamist.


RM Trassiehituse eelkäija OÜ Miiter ja Alliku pidi Suur-Sepa tänaval vee-, reovee- ja sademeveetorustiku ehitamise lõpetama 20. maiks, kirjutab Pärnu Postimees. Tööd on seni vastu võtmata, sest torud on paigaldatud valele kõrgusele.

Lepingu järgi on Pärnu Veel õigus nõuda leppetrahvi 0,5 protsenti ehitustööde maksumusest iga tähtaja ületanud päeva eest. See summa on tiksunud 380 646 kroonini. 8. juulil väljastatud leppetrahvi nõuet RM Trassiehitus tasunud ei ole.

Paarisaja tuhande krooni eest ei õnnestu praaki ümber teha. Pärnu Vesi küsis firmadelt, kui palju maksaks vanade torude väljavõtmine ja uute paigaldamine ning sai kõige odavamaks pakkumiseks 2,5 miljonit krooni.

Vastavalt võlaõigusseadusele on süüdlane kohustatud kahju korvama. AS Pärnu Vee juhataja Garri Suugi sõnade järgi oleks mõistlik Suur-Sepa tänav üles kaevata alles kevadel, et kraav ümberkaudseid elanikke liiga kaua ei häiriks.

Kui RM Trassiehitus kahju tasuma ei hakka, lubas Suuk esitada pankrotiavalduse. «Kui pankrotihaldur tööle hakkab, selgub igaühe isiklik vastutus,» lausus ta.

Suur-Sepa tänava torustiku paigaldas valesti OÜ Miiter ja Alliku, mida juhatas endine Pärnu abilinnapea Mart Alliku. Nähes, et töid ei õnnestu lõpetada, müüs Alliku enda osaluse firmas Rein Miiterile ja loobus ettevõtte juhtimisest. Firma jätkas nime all RM Trassiehitus, tema registrinumber jäi samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles