Eesti Energia ja Oleg Ossinovski kaotasid tuuleäriga raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Liis Treimann

Eesti Energia hindas eelmisel aastal Aulepa tuulepargi varad alla, sest Soome tootja Winwindi tuulikud pole piisavalt töökindlad, rikkeid juhtub tihti, mistõttu toodavad tuulegeneraatorid elektrit vähem, kui peaks.

Audiitorite nõudmisel hindas energiakontsern tütarfirma Aulepa Tuuleelektrijaam varasid alla 8,2 miljoni euro võrra.  «Väärtuse langus on tingitud eelkõige tootmisvarade madalamast töökindlusest,» märkis ettevõte mulluses aastaaruandes, vahendab Lääne Elu.

Eesti Energia on Aulepa parki investeerinud umbes 66 miljonit eurot, mullusest varade allahindlusest tekkinud kahjumi katteks pidi Eesti Energia süstima tütarfirmasse Aulepa Tuuleelektrijaam lisakapitali 5,2 miljonit eurot.  

Ka vaguniärimees Oleg Ossinovski firmale Skinest Energia kuuluvas Esivere tuulepargis töötab neli Winwindi tuulikut ning firma kandis eelmisel aastal maha nõudeid 5 miljoni euro väärtuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles