Kolm Eesti loomeettevõtet osaleb globaalsel konkursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esmaspäevast kolmapäevani toimub Kopenhaagenis ülemaailme loomettevõtete võistlus Creative Business Cup (CBC), millel võistleb ka kolm Eesti ettevõtet.

Eestist võistlevad CBC finaalvõistlusel Eesti eelvooru võitnud Aiden App mobiiliaplikatsiooniga, mis aitab depressioonile kalduvatel inimestel ennetada probleemide süvenemist ja oma seisundit jälgida. Lisaks sõidavad Taani kogemusi omandama Alfa Arhitektid ehitusmoodulitest majaga Alfabox ja taaskasutuspuidust omanäolist mööblit tootev Derelict Furniture, teatas Loov Eesti.

«Creative Business Cup on mõeldud väärtustama just loomevaldkonna tööd innovatsiooni juures. Võistlustulle ei lähe ainult loomevõtjad, vaid oma ideid saavad proovile panna kõik, kelle tootele on loomevaldkonnad lisandväärtust andnud. Loov Eesti töötabki selles suunas, et teadvustada loomevaldkondade panuse olulikust toodete ja teenuste konkurentsivõime tõstmisel,» ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Ettevõtted valiti välja kevadel toimunud võistlusel ning neid aitasid konkursiks ette valmistada tuntud eksperdid Juko-Mart Kõlar, Ragnar Siil, Vita Brakovska, Yrjö Ojasaar ja CBC peakorraldaja Rasmus Wiinstedt Tscherning. Oma õpitud oskusi said võistlejad proovile panna ka žürii ees, kus osalesid lisaks ekspertidele ingelinvestor Indrek Kasela ning ettevõtja ja investor Andrei Korobeinik.

Globaalne loomeettevõtjate võistlus Creative Business Cup annab lisaks osalemiskogemusele ka tõuke ettevõtte arenguks. Kopenhaagenisse tulevad lisaks loomemajanduse maailmatasemel ekspertidele ka investorid, et parimad ideed maailma aidata. Võistluse käigus toimuvad  mitmed ettevõtjate koolitused, mille käigus mainekad eksperdid oma teadmisi jagavad.

Eestist on varem CBCil osalenud 2012 aastal JomyBooks – veebipõhine lasteraamatute kirjastamise platvorm ja 2013 esindas Eestit Ajujahil III auhinna pälvinud väikelaste pesutool Pesa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles